Znam zvuci kao početak lošeg vica ... ali nije to je jedan predivan kolač koji se jako lako pravi i toliko je dobar da je ga je čak muževa tetka poželela na svom slavju za rodjen dan :)
Dakle idemo lepo po redu....
Za biskvit, patišpan testo šta li več treba vam:
* 9 kašika brašna
* 9 kašika šečera
* 9 kašika mleka
* 3 jaja
* 4 kašike ulja
* 4 kašike kakava
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanili šečer
Za preliv vam treba :
* 4 dl mleka
* rum po ukusu
Za plast 1:
* 2 pudinga (vanila ili čokolada)
* 1 litar mleka
* šečer
Za plast 2:
* Šlag ili slatka pavlaka
Sve lepo ubacimo u jednu posudu i izmiksujemo. Zatim namažemo tepsiju sa margarinom i ulijemo dobijenu masu u nju. Pečemo na 180°c jedno 30-35 minuta ali svejedno same proverite sa čistim nožem kada vam se ništa ne prihvati na njega patišpan je završen :) Kada je pečen izvadite i ostavite da se malkice ohladi i prelijte ga sa jedno 4dl mleka i rumom po ukusu ... Pošto nisam imala rum u kuči ja sam upotrebila black label whiskey i isto izadje dobro, takodje tu moze da padne ona crna vodka sa ukusom sumskog voca...
Skuvate puding po receptu na kesici mada ja ne stavim litar mleka nego stavim malo manje cisto da se puding lepse stvrdi... Kada je puding skuvam prelijete preko patišpana i da bude ravnomerno svuda... Ostavite da se skroz ohladi može i preko noči u friz.
Kao zadnje umutite malo pre posluživanja umutite šlag ili slatku pavlaku i takodje premažete ravnomerno po pudingu. Možete preko toga kao ukras da sipnete malo tekuče čokolade ili da potresete kakav i voila. Zamka za muževu rodbinu je napravljena :)
P.s. Pošto moja pijana mlada još nije bila završena dok sam pisala ovaj post neke slike ču još okačiti :)
Monday, December 28, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment